Over mij

Hallo, ik ben Daan Klein Sprokkelhorst.

Na bijna 20 jaar in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, ben ik per 1 februari 2018 ook serieus gestart als zelfstandig illustrator. Ik wilde me meer gaan richten op mijn liefhebberij: tekenen en illustreren in de breedste zin van het woord!

 

Van 1998 t/m nu heb ik voor diverse klassen gestaan in Groningen, Utrecht en Assen (+ omgeving Assen), waar ik mijn plezier in tekenen en creativiteit vaak inzet in mijn groepen. Op inval/deeltijd basis doe ik dat dus nog steeds.

 

Van 1994 tot 1998 heb ik de PABO gedaan aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Daarvoor (van 1990 tot 1994) zat ik op het Cibap in Zwolle, een creatieve MBO opleiding waar ik o.a heb leren reclame-, letter-, en perspectief(3D)tekenen en decor-ontwerpen. 

 

Creatieve projecten

Ik vind het leuk om nieuwe creatieve ideeën en projecten te ontwikkelen.

Bijvoorbeeld striptekencursussen voor klassen/jongeren, of muzikale voorstellingen/verhalen n.a.v. zelf gemaakte prentenboeken.  

 

Vaak hebben mijn cursussen/workshops of voorstellingen een vrolijk en educatief karakter met als doel mensen enthousiast maken om met hun fantasie, creativiteit en handen te werken. 

 

 

Illustraties

Mijn illustraties zijn voornamelijk met de hand gemaakt. 

Naast het feit dat ik 'ambachtelijk illustreren' geweldig vind, zit er op die manier naar mijn mening meer menselijkheid, karakter en dynamiek in.

 

Ookal richt ik mij vooral op het illustreren voor kinderboeken of educatief materiaal, opdrachten kunnen divers van aard zijn. Bijvoorbeeld ontwerpen van lesmateriaal, wandschilderingen, logo's, info. graphics en tattoo's. Ik hanteer verschillende stijlen; vaak vrolijk, speels (vlotte penstreken) en kleurrijk. Daarnaast werk ik graag met potlood, zwarte pennetjes en oost- Indische inkt.  

 

De materialen die ik gebruik hangen sterk af van de uitstraling die de illustratie of het werk moet hebben. 

Veelvuldig gebruikt gereedschap; potlood, pennetjes, stiften, penselen en kwasten. Qua materialen; oost-Indische inkt, aquarel-verf, ecoline (brushpennen), acryl-verf en muurverf.

 

Opdrachten

Wil je dat ik illustraties voor je kinderboek(en) maak, ander ambachtelijk illustratiewerk voor je doe, voor je ontwerp, of een cursus/workshop bedenk en geef?

Ik overleg graag met je. 

In alle gevallen zal ik eerst wat schetsen of een opzet/plan maken en aan je voorleggen.

We bespreken dan ook het tarief en het tijdspad, en de manier van aanleveren c.q. uitvoeren. 

 

Daarna ga ik met veel plezier aan de slag om voor jou de illustratie(s) of het project uit te werken!